Wat is missionaire gemeenteopbouw? Hierin zit het woord missie. We hebben als kerk een missie: we zijn als Christelijke gemeente volgelingen van Jezus Christus op deze aarde en daarom ook in onze stad en wijk. Waar Hij op aarde kwam om mensen het leven te geven in al zijn volheid (Johannes 10), mogen wij dit werk met zijn hulp voorzetten. Toen Hij naar de hemel opsteeg gaf Hij een concrete opdracht mee: Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat ik u geboden heb in acht te nemen (Mattheus 28: 18-20). Als christenen zijn wij geroepen om deze missie uit te voeren.
Als leden van onze gemeente zijn we dus geen bezoekers van een wekelijks evenement, maar allen betrokken bij deze gezamenlijke missie. Iedereen doet mee. Meedoen aan de missie is dus niet voorbehouden aan de voorganger, ouderling of een werkgroep. Als missionaire gemeente zijn we erop gericht om elkaar te helpen om een bijdrage te leveren, ieder naar de gaven die hem of haar geschonken is. Zo kunnen we samen de gemeente van Christus opbouwen.
In onze wijkgemeente hebben we een werkgroep Missionaire Gemeenteopbouw. Deze werkgroep probeert bovenstaande opdracht concreet handen en voeten te geven in deze seculiere en individualistische tijd. Hoe kunnen we tot hulp zijn voor de ander die worstelen met zingeving en levensvragen? En hoe kunnen we de hele gemeente betrekken bij dit werk?
De werkgroep probeert activiteiten te organiseren die hierbij aansluiten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
-Het houden van een laagdrempelige bijeenkomst op kerstavond.
-Het present zijn in de Grote Kerk tijdens openstellingen.
-Het houden van Zomergebeden in de zomerperiode.
-Try Out: activiteiten organiseren met kinderen van basisschoolleeftijd.