Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/12/2016
20:00 - 21:00

Locatie
De Wheme

Categorieën


Zesjaarlijkse stemming

Iedere zes jaar bepaalt een gemeente in onze kerk op welke wijze de verkiezing van ambtsdragers plaatsvindt. Vandaar dat deze stemming in de volksmond de ‘zesjaarlijkse stemming’ is gaan heten. De kerkorde kent daarvoor twee mogelijkheden:

  • de gemeente houdt de verkiezing van ambtsdragers geheel aan zichzelf;
  • óf de gemeente machtigt de kerkenraad om dubbeltallen te stellen voor de vacature(s) waarna de gemeente uit de namen op deze dubbeltallen kiest.

Anders dan onder de Hervormde kerkorde is er in de huidige situatie niet meer de mogelijkheid dat een kerkenraad de verkiezing van ambtsdragers volledig aan zichzelf houdt.

Voor de wijkgemeente Grote Kerk wordt de zesjaarlijkse stemming gehouden op donderdag  15 december a.s. om 20.00 uur in De Wheme.

Ds. Wüllschleger zal op deze avond aanwezig zijn om vooraf enige uitleg te geven over de betekenis van de zesjaarlijkse stemming. De stemgerechtigde leden van de gemeente worden allen hartelijk en dringend uitgenodigd om deel te nemen aan deze stemming die belangrijk is voor het leven en werken van de gemeente en van de kerkenraad.